Klassinen akupunktio ja shiatsu

Classical Chinese medicine

Tämän sivun tekstit Kati Suvanto / Katsuva


AKUPUNKTIO

Klassinen akupunktio on muotoutunut tuhansien vuosien aikana ja sen juuret ovat vanhassa kiinalaisessa luonnontieteessä. Klassinen akupunktio edustaa akupunktion alkuperäistä linjaa, jossa otetaan huomioon ihminen kokonaisuutena (fyysinen, psyykkinen ja henkinen tila) huomioiden myös kullakin hetkellä luonnossa vaikuttavat energiat, jolloin hoidosta tulee hyvinyksilöllinen. Klassisen akupunktion osaaminen on levinnyt maailmalle Kiinan jasen naapurimaiden kautta ja Suomessa sen koulutus aloitettiin 1990-luvulla.

Akupunktion vaikutus perustuu Qi:n, energian, stimulointiin ohuiden neulojen, moksan tai silkkien avulla. Diagnosointivälineenä käytämme pulssia, joka antaa tietoa kehon sisäelinten tilasta ja energian virtauksista. Klassisen akupunktion päätavoitteena on kehon oman tasapainon palauttaminen, jolloin kehon luontainen paranemismekanismi käynnistyy. Fyysiset, psyykkiset ja emotionaaliset oireet nähdään usein häiriötilojen ilmentyminä, jolloin sama oire voi eri ihmisillä olla aiheutunut eri syystä.

Akupunktiopisteitä on ihmisen kehossa useita satoja ja käytettävät pisteet valitaan diagnoosin perusteella. Pulssissa tuntuvat usein myös sellaiset oireet tai lääkitykset, joista asiakas ei ole muistanut kertoa. Jokaisella akupunktiopisteellä on oma, erilainen tapansa vaikuttaa Qi:n virtaukseen kehossamme. Kehomme pyrkii aina tasapainoon ja akupunktiolla autamme kehoa löytämäänja ylläpitämään sitä. Kun kehomme on tasapainossa ja energia virtaa vapaasti, elämme terveinä. Jos on epätasapainoa, voi oireina olla akuutti tai krooninen kiputila.

Akupunktio vaikuttaa ihmiseen monella tasolla. Hoidolla voidaan helpottaa ja mahdollisesti parantaa akuutteja ja psykosomaattisia sairauksia sekä psykologisia ongelmia. Akupunktiolla voidaan hoitaa erilaisia kiputiloja, kuten selkä-, niska- ja hartiakipuja, päänsärkyä ja migreeniä, sekä myös väsymystä, stressiä, ruoansulatusongelmia, univaikeuksia, allergia- ja astmaoireita, autoimmuuni- ja muita kroonisia tulehduksellisia sairauksia. Hoitoihin kuuluu aina yksilöity hoitosuunnitelma, jossa huomioidaan mahdolliset länsimaisen koululääketieteen tekemät diagnoosit.


Akupunktiolla saa hyviä tuloksia myös eläinten erilaisissa ongelmissa.


KASVOAKUPUNKTIO

Kasvojen kosmeettinen akupunktio on juuri sitä, miltä se kuulostaakin, kiinalainen vanha hoitomenetelmä, jossa laitetaan pieniä neuloja kasvoissa sijaitseville eri meridiaaneille ja vapautetaan kehon energiaa, tässä tapauksessa kauneudenhoidollisiin tarkoituksiin.

Kasvoakupunktio on kasvojen elvytyskeino joka silottaa ryppyjä ja antaa elinvoimaa kasvojen iholle. Se parantaa kasvojen verenkiertoa ja stimuloi kehon omaa kollageenia sekä aktivoi kasvojen lihaksia lisäämään elastisuutta. Lopputuloksena iho näyttää terveemmältä ja sileämmältä.

Kasvoakupunktiossa käytetään hyvin pieniä ja ohuita neuloja, jotka sijoitetaan ryppyihin ja kasvoissa sijaitseviin akupunktiopisteisiin.
Kasvoakupunktio lisää omaa kollageenin tuotantoa ja erottaa terveestä ihokudoksesta vahingoittuneen kollageenin, joka muodostaa juonteen, arven tai kauneusvirheen. Jokainen ihon juonne tai virhe kertoo tietyn energian epätasapainosta. Hoitamalla ihon juonnetta tai virhettä tasapainotetaan myös kyseistä energiaa vähentäen samalla ikääntymisen merkkejä ihossa.
Kyseessä on hoito, jolla on pitkäkestoisia vaikutuksia ja jotka tukevat koko kehon muutoksia, joita kokonaisvaltainen hoito saa aikaan.

Kosmeettisessa akupunktiossa käytetään akupunktioneuloja kasvojen iholla ja juonteissa. Kasvoakupunktiossa otetaan aina huomioon asiakkaan Klassisen akupunktion mukaiset henkilökohtaiset energiat ja jokaisessa hoidossa käytetään tasapainottavia ja maadoittavia akupunktiopisteitä.


Kasvoakupunktion hyödyn maksimoimiseksi sitä suositellaan ensin intensiivisinä sarjahoitoina noin 6 kertaa, jonka jälkeen suositellaan siirryttävän kuukausittain käytäviin ylläpitohoitoihin.

Kasvoakupunktiota ei suositella jos on
- ärtynyt tai tulehtunut iho
- aktiivinen ja tulehtunut akne tai ruusufinni
- MAREVAN- tai vahva kortisonilääkitys
- Aktiivisen huuliherpeksen aikana, ota estolääkitys ennen hoitoa.
- Psoriasis
- Tulehtunut tai ärtynyt atooppinen iho
-Syöpää sairastaville

Qi & Body Shiatsu

Mitä Shiatsu on?

Shiatsu on perinteinen japanilainen hoitomuoto joka on kehittynyt
viimeisten 150 vuoden aikana ja perustuu muinaiseen itämaiseen tietotaitoon.
Shi = sormi, Atsu = painallus.


Elämä on jatkuvaa liikettä ja energiaa mutta aina se ei pysy tasapainossa. Epätasapaino tietyssä määrin on normaalia, mutta tarkoittaa että energia, Qi, on tukkeutunut eikä liiku vapaasti, jolloin se ilmenee erilaisina kiputiloina.


Shiatsu avaa näitä tukkeumia painelemalla pisteitä, jotka vapauttavat energian liikkeen ja mahdollistavat luonnollisen parantumisen vapauttaen energian liikkeen. Shiatsu on holistinen hoitomuoto joka ottaa huomioon koko ihmisen, sekä kehon että mielen.

Shiatsu auttaa mm.
-vapauttamaan fyysisiä ja tunnelukkoja
-parantamaan veren- ja energian kiertoa
-helpottamaan päänsärkyjä
-rentouttaa jännittyneitä lihaksia, hartioita ja niskaa
-alaselän kiputiloihin
-kuukautiskipujen lievitykseen
-stressin ja tunne-elämän ongelmiin

Hoito


Hoito suoritetaan lattiatasolla futonilla, rento vaatetus päällä ja kestää n. 50- 60 minuuttia.

Jokainen reagoi yksilöllisesti, toiset rentoutuvat, joillakin energiataso nousee.


Raskasta työtä ei suositella heti hoidon jälkeen.

Se, kuinka usein hoidetaan, riippuu tapauksesta. Jos ongelma on ollut pidempään, saattaa se vaatia useamman hoitokerran, keskimäärin kuudella kerralla saadaan jo kestäviä tuloksia.

http://www.qiandbody.com/qi-and-body-methodSILKKIAKUPUNKTIO


Tämä vasta 40 vuotta vanha hoitomuoto perustuu saksalaisfysioterapeutti ChristelHeidemannin näkemykseen väreistä ja selän lihasvasteista. Idean värienkäytöstä hoitotyössä hän sai RudolfSteinerin väriopista.
Hollantilainen akupunktiohoitaja Peter van Kervel kehitti tätä hoitotapaa edelleen. Näin luonnonmukaisesti värjätyt silkkipalat löysivät tiensä akupunktiopisteiden ja meridiaanien päälle.
Silkkiakupunktiohoito on erittäin tehokas, mutta hellä hoito. Se sopii erittäin hyvin lapsille ja vaikka neulakammoisille.