Hieronnan lisänä käytettävät tekniikat

Pehmytkudoskäsittelyn (hieronta) yhteydessä voidaan soveltaa useita manuaalisen terapian tekniikoita, joka tukevat hoidon kokonaisvaltaisempaa vaikutusta. Tällä sivulla esitellään lyhyesti Otahieronnan työkalupakista löytyviä tekniikoita.

Nivelten mobilisointi

Voidaan käyttää, kun nivelen liikeradat ovat jollain tavalla rajoittuneet. Yksinkertaisimmillaan mobilisoinnin avulla pyritään luomaan niveleen lisää tilaa liikkua.

MET

MET eli Muscle Energy Technique on tekniikka, jossa asiakas pääsee osallistumaan aktiivisesti. Tekniikkaa voi käyttää kahdella tapaa: Hyödynnetään lihaksen jännityksenjälkeistä rentoutumisen hetkeä lihaksen venytyksessä ja nivelen liikeradan vapauttamisessa, tai hyödynnetään vastavaikuttajalihaksen rentoutumista. Tekniikkaa voidaan tilannekohtaisesti soveltaa lähes kaikille alueille.

Fascia- eli lihaskalvokäsittelyt

MFRT eli Myofascial Release Technique on tekniikka, jossa pyritään vaikuttamaan lihaskalvojen eli myofaskioiden liikkumiseen ja elastisuuteen yleensä vipuvarsitekniikkaa hyödyntäen. Tekniikkaa voidaan käyttää sekä pinnallisten, että syvien lihaskalvojen käsittelyyn tarpeesta riippuen.