Otahieronnan Hyvän Olon Luokka, Härkälän Monitoimikeskus

Hanna Poikolainen / Otahieronta
koulutettu hieroja, SKY-kosmetologi

"Lupaan kuunnella asiakkaan toiveita otteiden voimakkuudesta. Vaikka voimaa löytyy koviinkin otteisiin, niin sitä ei aina ole pakko käyttää. Tehdään yhdessä juuri sinulle sopiva kokonaisuus, olitpa sitten urheilija tai rentoutuja."

Hei!

Olen Hanna Poikolainen, Otahieronnan yrittäjä Otalammelta.
Valmistuin koulutetuksi hierojaksi kesäkuussa 2015, ja ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen suoritin 2014-2015 Hierontakoulu Atlaksessa Espoossa.

Tänä päivänä koulutetun hierojan ammattitutkinnossa tulee suorittaa myös yksi osa hierojan erikoisammattitutkinnosta. Atlaksessa on taustalla vahva osteopatian osaaminen Osteopatiakoulu Atlaksen kautta, joten luonnollisesti meillä tuo osa oli "niveltoiminnan edistäminen". Tämän ansiosta pystyn tarjoamaan asiakkailleni hieronnan lisäksi myös mm. nivelten mobilisointia.

Oma taustani ja työhistoriani ennen hierojaksi valmistumistani on tekniikan alalta, mutta vuosien saatossa kiinnostuksen kohteista korkeammalle nousi ihmiskehon toiminta. Hierojaksi lähdin opiskelemaan siksi, että itsekin olen saanut apua hieronnasta milloin suunnistaessa vääntyneen nilkan kanssa, milloin näyttöpäätetyössä rasittuneeseen niska-hartiaseutuuni. Osaava hieroja pystyy ottamaan asiakkaan huomioon kokonaisuutena ja pyrkii miettimään syy-seuraussuhteet loppuun asti. Tähän haluan itsekin pyrkiä.


Kosmetologiksi lähdin opiskelemaan, kun hierontatyön myötä näin paljon erilaisia ihoja ja sen, kuinka yllättävän suuri vaikutus ihon kunnolla on ihmisen yleisvointiin. Opiskelin yrittäjän oppisopimuksella Omniassa ja kosmetologiksi valmistuin marraskuussa 2018. Kosmetologina olen ennen kaikkea ihonhoidollinen, ja vaikka arvostankin kauniita kynsiä, ripsiä ja meikkauksia, jätän nämä työt niille, joilla siihen on vielä suurempi intohimo.

Arvostan myös kotimaisuutta ja ekologista ajattelua silloin, kun sitä voi fiksusti toteuttaa, ja tämän takia olen valinnut kosmetologityöhöni Suomessa valmistetut, tehokkaaksi koetut ammattikosmetiikkasarjat.


Tahdon pysyä ajan hermolla sekä hierontatekniikoiden, kosmetologihoitojen että palveluvalikoiman suhteen. Tässä joitakin tähän mennessä kertyneitä lisäkoulutuksia:

2023 - Estenomiopinnot (Laurea)

2022 Celestetic AquaPeel (KooA Cosmetics)

2021 BTB13 Micro-Meso Therapy (Naviter Oy)

2019 BTB13 tuotekoulutus ja mikroneulaus (Naviter Oy)

2018 Ekopharman tuotekoulutus, vartalohoidot, sokeroinnit ja erikoiskasvohoidot (Naviter Oy)

2018 Sokerointikoulutus (Scandinavian Skin Candy)

2017 Imukuppihieronta (Nordic Health Systems)

2017 Mekaaninen diagnostisointi ja terapia, osa A - lanneranka (Suomen McKenzie-instituutti)

2017 Kinesioteippaus (Hierontakoulu Atlas)

2016 Purentalihasten hieronta (Luksia)

2016 Intialainen päähieronta (Hierontakoulu Atlas)

2015 Fascia-käsittely (FysioStore)

Lisäksi Koulutettujen Hierojien Liiton opintopäivät keväisin ja syksyisin.Koulutettu hieroja on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö, joka kuuluu
terveydenhuollon ammattihenkilöistä ylläpidettävään rekisteriin Terhikkiin. Ammattia harjoittavalla koulutetulla hierojalla on oltava voimassaoleva potilasvakuutus. Minut löytää rekisteristä numerolla 50604789060.

Sanna Hellstén / sopimusyrittäjä / Hellsan
koulutettu hieroja, jalkojenhoitaja (at)

Hei,
Olen Sanna Hellstén ja toimin Otahieronnassa sopimusyrittäjänä. Olen koulutettu hieroja, jalkojenhoitaja AT ja lähihoitaja.
Minua on aina kiinnostanut ihmisten terveys ja hyvinvointi ja sen seurauksena opiskelin liikuntapohjaisen lähihoitajan koulutuksen. Olen suuntautunut sairaanhoitoon ja huolenpitoon ja samalla suoritin liikunnanohjauksen peruskurssin Eerikkilän urheiluopistolla 1999.


Koulutetuksi hierojaksi olen valmistunut 2018, hierontakoulu Atlaksesta, erikoistuen niveltoiminnan edistämiseen. Hierojana huomasin, että koko kehon hyvinvointi lähtee jaloista ja jalkojen terveydellä on suuri merkitys miten meidän kroppa voi. Joten suoritin jalkojenhoidon ammattitutkinnon 2020.


Ennen yrittäjäksi lähtemistä olen tehnyt pitkän uran sairaala-apteekin lääkevalmistuslaboratoriossa.
Hoitajana huomioin asiakkaat yksilöinä ja hoidon suunnittelen sinua kuunnellen ja toiveesi huomioiden, jotta saataisiin paras apu vaivoihisi.


Lisäkoulutuksia olen suorittanut matkan varrella:

- kuntosaliohjaajan koulutus, 1998

- purentalihashieronta, 2018

- kuumakivihierontakoulutus, 2018

- intialainen päähieronta, 2018

- kinesioteippaukoulutus 2019

- vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta, 2019

- vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta, 2019

- kynsisienen hoito, 2020

- syylän hoito, 2020

-Access Bars®, 2021